Categories
Informàtica Linux

Ubuntu 18.04, el meu retorn a Linux

Després de llegir una sèrie de comentaris sobre la darrera versió LTS d’Ubuntu em varen tornar a despertar les ganes de passar-me a Linux… un altre vegada. 

Record que la primera distribució que vaig tenir va ser una Slackware a un 386. No vaig instal·lar-la jo, si no un amic i he de reconèixer que no ho hagués sabut fer. Poc després, amb un millor ordinador, em vaig passar a Suse i després a Debian, també amb ajuda del meu amic però sense ser jo un subjecte passiu en la instal·lació del sistema. Amb la Debian vaig descobrir el “apt-get install” i em va captivar. Ha plogut molt i aquest paràgraf sona a “batalleta”.

Vaig començar aquest post per mostrar les passes per configurar la targeta de so “Fast Track Solo” de M-Audio. Però les passes han estat ben poques: Accedir a la configuració de dispositius i seleccionar-la. Ben senzill.

El que m’ha costat més de la instal·lació, òbviament per desconeixement meu, ha estat instal·lar el sistema en mode UEFI. Res que en un parell (mallorquí :P) d’intents d’instal·lació no es pogués resoldre.

Per Biel Fiol Garí

Desenvolupador d'aplicacions informàtiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.