Canviar el nom de l’equip des d’un terminal

PerBiel Fiol Garí

Canviar el nom de l’equip des d’un terminal

He instal·lat Ubuntu Server 20.04 .1 a una RaspBerry Pi 3. Quan s’instal·la el sistema, com es tracta d’una imatge, ve amb el nom d’equip assignat i aquest és ubuntu.

Una forma senzilla per canviar el nom de l’equip des d’un terminal és fent ús de nmcli.

Si executam aquesta ordre ens mostrarà el nom actual del Host.

nmcli general hostname

Per canviar el nom de l’equip afegirem un paràmetre més que serà el nou nom que li volem posar.

nmcli general hostname nom_nou

Més informació al següent enllaç https://www.linuxadictos.com/como-cambiar-el-nombre-del-equipo-en-linux-desde-el-terminal.html

Quant a l'autor

Biel Fiol Garí administrator

Desenvolupador d'aplicacions informàtiques

Deixeu una resposta

Aquest lloc web utilitza cookies per garantir el funcionament adequat de WordPress. Les cookies són petits fitxers de text que es guarden al vostre navegador i serveixen per recordar preferències i altres elements essencials per al correcte funcionament del lloc. Aquest lloc web només fa servir cookies tècniques que són necessàries per al funcionament i la navegació efectiva del lloc. No fem servir cookies per a fins publicitaris ni recollim dades personals sense el vostre consentiment explícit. Al continuar navegant per aquest lloc, esteu acceptant l'ús de cookies per al funcionament estricte de WordPress. Podeu configurar el vostre navegador per bloquejar o alertar sobre aquestes cookies, però algunes parts del lloc podrien no funcionar correctament. Per a més informació sobre com gestionem les vostres dades personals i les cookies, podeu consultar la nostra política de privacitat. Gràcies per la vostra comprensió i suport. View more
Accept