Ubuntu: Canviar la pantalla de login de sistema al monitor extern

PerBiel Fiol Garí

Ubuntu: Canviar la pantalla de login de sistema al monitor extern

Quan s’inicia el sistema la petició de l’usuari i la contrasenya apareixia a la pantalla del portàtil, no a la del monitor que que tenc connectat. No és que fos un problema però em semblava molest.

He seguit les passes indicades en aquesta adreça: https://askubuntu.com/questions/1043337/is-there-to-make-the-login-screen-appear-on-the-external-display-in-18-04

Primer de tot ens hem d’assegurar que tenim configurats els monitors al nostre gust. Després, com quasi sempre, obrirem un terminal. Des d’allà copiarem el fitxer monitors.xml del nostre usuari al gdm.

sudo cp ~/.config/monitors.xml ~gdm/.config/monitors.xml
sudo chown gdm:gdm ~gdm/.config/monitors.xml

A la pàgina indiquen que s’ha d’editar el fitxer /etc/gdm3/custom.conf per a descomentar la línia WaylandEnable=false. En el meu cas no ho he fet i ha funcionat perfectament. Als comentaris, alguns usuaris explicaven que havien hagut de restaurar aquest canvi, d’altres que l’havien hagut de fer.

Quant a l'autor

Biel Fiol Garí administrator

Desenvolupador d'aplicacions informàtiques

1 comentari fins ara

NVidia – Activar Wayland a Ubuntu 20.04.1 – piulo.catPublicat al7:02 pm - gen. 22, 2021

[…] Nota: Després de reiniciar l’equip s’havia perdut la configuració de les posicions de les pantalles i he hagut de repetir les passes que ja vaig publicar a https://piulo.cat/2020/09/ubuntu-canviar-la-pantalla-de-login-de-sistema-al-monitor-extern/ […]

Deixeu una resposta